Onbeschreven textielloodje: Tiverton, John London 18e eeuw.

Gevonden door Daan Crals

Materiaal: lood

Diameter: 17 mm

Gewicht: 9,34 gr

Voorzijde: 21½

Keerzijde: IOHN LONDON

Niet eerder opgenomen textielloodje van John London, een handelaar uit Tiverton die stof exporteerde naar de Lage Landen. De volgende informatie komt uit Peter Maunder’s boek  ” Tiverton Cloth: the Story of the Town’s Woollen Trade 1475-1815” (2018) “.

In het begin van de jaren 1720 wordt John London beschreven als een nieuwkomer in de exporthandel met zijn partner Walter Broad, die handelde als ‘Broad and London’ (p203). Walter Broad in samenwerking met John London ……. gericht op de export naar de Nederlandse en Vlaamse markt (p204). In 1734 werd John London beschreven als een van de vier Tiverton-kooplieden die werden bevoorraad door Robert Were (p219). Tegen het einde van 1737 had John London de handel gestaakt en was in december 1738 failliet gegaan (p223).

Referentie

Gedetermineerd door Jan van Oostveen, Paul Cannon en Stuart F Elton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: