Luik: dubbele schelling 1753

Gevonden door Eric Aerts

Materiaal: zilver

Diameter: 28 mm

Gewicht: 5,64 gr

Voorzijde: Gekroond schild op gekruiste kromstaf (kerkelijke macht) en zwaard (wereldlijke macht)(met leeuwen en Beierse ruiten) in het hartschild. Tekst: DUX CAR D G I THEOD BAV 1753. Voluit: DUX CAR(dinalis) D(ei) G(ratia) I(ohannes) THEOD(orus) BAV(ariae). Wat betekent: Hertog kardinaal bij gratie Gods Johan Theodoor van Beieren

Keerzijde: Ovaal schild van het prinsbisdom gehouden door een leeuw naar links met geheven zwaard. Tekst: EP ET PR LEOD  DUX B M F C L H. Voluit: EP(iscopus) ET Pr(inceps) LEOD(iensis)  DUX B(ullionus) M(arquis) F(ranchimontis) C(omes) L(oniensis) H(orniensis). Wat betekent: Bisschop en Prins van Luik Hertog van Bouillon, Markies van Franchimont, Graaf van Loon en Horn

Slagplaats: Luik

Johan Theodoor van Beieren

Lit: Vanhoudt G 1354

Gedetermineerd door rimidi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: