Medaille F.C. Lustige Boeren Leest: 1917

Gevonden door Ronny Servaes

Materiaal: koperlegering

Afmetingen: 28 mm / 35 mm

Gewicht: 6,5 gr

Tijdens de Eerste Wereldoorlog bezat Leest ook een voetbalploegje: FC De Lustige Boeren genaamd. Ze hadden een stuk bos gekregen naast de spoorweg op de Heide te Leest en er met man en macht de bomen omgehakt. Om het water weg te krijgen groeven ze diepe grachten rond het speelterrein. Dit terrein zou dienst doen tot in 1920, daarna verhuisde de ploeg naar Eugeen Geerts op de Kleine Heide. In 1937 had ook de Winkelstraat een eigen ploeg, slechts voor een zestal jaren. De meeste spelers gingen na de opdoeking over naar F.C. Leest op de Kleine Heide. Deze ploeg had haar terrein aan de Rendelbeekhoeve. Maar in de zestiger jaren  was er niets voor de Leestse jeugd. De opeenvolgende boeren-burgemeesters hadden andere prioriteiten dan hun energie en middelen in een sportinfrastructuur te stoppen. Er werd nog altijd gevoetbald door de dorpsjeugd maar meestal op hobbelige, braakliggende stukken weide en wedstrijdjes werden geïmproviseerd tussen Leest Dorp en Leest Heide of straat tegen straat of vereniging tegen vereniging. Sommigen jongeren schreven zich in bij één van de Mechelse grote ploegen en brachten de moed op om er jarenlang te trainen en er de jeugdcategorieën te doorlopen. Sommigen, zoals Rudi Van Hoof, brachten het zelfs tot de eerste ploeg van de toenmalige eersteklasser Racing Mechelen. Hij zou er ruim 12 jaar deel uitmaken van het fanionelftal.

Referentie

Gedetermineerd door Herremans Eddy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: