Kenteken Franse politieke gevangenen: na WO II

Gevonden door Bart Aerts

Materiaal: koperlegering

Afmetingen: 14 mm / 15 mm

Gewicht: 1,26 gr

Juist zoals in België (CNPPA-NCPGR, Conféderation Nationale des Prisonniers Politiques et Ayants Droit – Nationale Confederatie Politieke Gevangenen en Rechthebbenden) hebben de Franse politieke gevangenen zich kort na Wereldoorlog II verenigd. Het kenteken was dus van de Franse vereniging vanaf 1945. Dus na de Tweede Wereldoorlog. Ik heb geen exacte data, de vereniging bestaat trouwens nog altijd. Meer dan waarschijnlijk bestaan er zelfs verschillende varianten. In bijlage vinden jullie enkele Belgische varianten, de lay-out bleef dezelfde vorm, afmetingen konden verschillen naargelang de fabrikant: Blauw-wit gestreept zoals hun uniform, de rode omgekeerde driehoek van politiek gevangene en de B van Belgien. Het Franse kenteken toont dus een F van Frankreich. Het kenteken werd dus gedragen door leden van de vereniging.

Gedetermineerd door Jef Bogaert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: