Heilighangertje: 20ste eeuw

Gevonden door Kurt Cr

Materiaal: koperlegering

Afmetingen: 30 mm / 30 mm

Gewicht:

Voorzijde: Centraal afbeelding van Jezus van Praag. De tekst rond Jezus van Praag is SAINT ENFANT JESUS BENISSEZ NOUS” ( heilig kind jezus zegen ons ). De tekst op de 3 assen is ” ET VERBUM CARO FACTUM EST ” ( en het woord werd vlees gemaakt – komt voor in een hymne ). De afkorting V.R.S, onderste as, betekent ” Vade Retro Satan ” ( ga heen duivel – komt ook voor op de benedictusmedaille ).

Keerzijde: Centraal de letters IHS ( in hoc signo – in uw teken – afkomstig van de Jezuiten ). De woorden op de horizontale as ” VIVE JESUS ” ( leve Jezus – 3/1 is het feest van de Heikige naal Jezus ) en de woorden op de vertikale as ” REX SUM EGO ” ( ik ben koning ) en ART AVE MARIA ( Adveniat Regnum Tuum – dat uw koninkrijk komt ) AVE MARIA hoeft geen betoog.

Opmerking: Er bestaan varianten van, bijvoorbeeld met op de keerzijde een afbeelding van de Heilige Christophel.

Gedetermineerd door Grot Marmot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: