Belletje in klokvorm: 1250 – 1350

Gevonden door Sammy Fraeyman

Materiaal: zilvertin

Afmetingen: 22 mm / 40 mm

Gewicht: ?

Belletjes en klokjes vind je in allerlei vormen, en zijn meestal onderaan dichtgemaakt, en bevat een tinnen bolletje , keitje of zelfs een kersenpit om geluid te produceren. Klokjes/tafelbelletjes zijn normaal groter van vorm en tonen een duidelijke klokvorm. Dit exemplaar, is totaal anders van vorm en model. En toont eerder een bijenkorf model, met draagoog. Inwendig zit bovenaan in het klokje een ingegoten staafje als ophanging van het klepeltje. Het klepeltje is uitzonderlijk balkvormig gegoten met ingegoten koperdraad voor bevestiging. Doordat het klokje werd teruggevonden in platgedeukte toestand, kon men hier van de gelegenheid gebruik maken om het klokje te ontleden naar zijn werking en zijn bevestiging.

Lit: Gezocht en Gevonden, Bodemvondsten uit Gent, 9.13 Belletje. pag.133 e.v.

Gedetermineerd door Paul Callewaert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: