Embleem: Auxiliary Territorial Service ( Britse eenheid ) WO II

Gevonden door Bart Hulsmans

bart2

Materiaal: koper

Afemetingen: ?

Gewicht: ?

De ATS is ontstaan op 9 september 1938. De oorlogsdreiging werd steeds groter en dit keer zou Engeland goed voorbereid zijn. Na goede ervaringen, opgedaan in de eerste wereldoorlog, werd besloten vrouwen toe te laten. Vrouwen wilden graag hun steentje bijdragen d.m.v. de taken van de mannen over te nemen. In september 1939 waren er al 17.000 vrijwilligers. In april 1941 kreeg de ATS volle militaire status. Het was de bedoeling dat de ATS enkel kantoorbanen en chauffeuses zouden voortbrengen. Echter, aan het einde van het jaar zat de ATS over de hele wereld en waren actief in ruim 80 taken. In Belgisch Limburg waren er een 20 tal vrouwen uit de streek actief bij deze Britse afdeling als vrijwilligster.

a-t-s-800
 
 
Tekst en determinatie van Bart Hulsmans
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: