Kelt van de Remi: ” aux arcs de cercles “

Gevonden door Friso Langen

Materiaal: electrum ( een natuurlijk voorkomende legering van goud en zilver , met spoorhoeveelheden koper en andere metalen )

Diameter: ?

Gewicht: 1,28 gr

Opmerking: Die drie segmenten met bolletjes erboven zijn al tijden een onderwerp van discussie. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat het te koppelen is aan de Keltische religieuze beleving. Het cijfer 3 had namelijk een sterke betekenis in hun cultuur. Het stond voor verschillende zaken, denk aan de verdrievoudiging van macht. Of aan het goddelijke vermogen om in het verleden, heden en toekomst te kunnen kijken. Niet toevallig hebben dezelfde Remen de bekende “Remo/Remo” munten geslagen, welke door verschillende wetenschappers op gebied van Keltische religie direct verbonden worden aan deze weergave van hun ” Tricephalic deity “. Ik ben er sterk van overtuigd dat dit hier ook een voorbeeld van is. Je ziet volgens mij dus een gestileerde afbeelding van een Tricephalic deity.

Het verschil maakt hier de ( nog net zichtbare ) V met parelrand boven het paard en globule met parelrand onder het paard.

friso4.2-800

De Remi

Lit: subklasse B: ” Le type au cercle centré “, figuur 538

Gedetermineerd op facebook

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: