Heilighangertje: Wonderdadige medaille 2e helft 19e eeuw

Gevonden door Pierre Mannaert

Materiaal: koper

Hoogte: 26,80 mm  ( zonder oogje 22,50mm )

Breedte: 18,70 mm

Voorzijde: Afbeelding van de verschijning van Maria aangeduid zoals die op 19 juli 1830 aan Catharina Labouré in Rue du Bac te Parijs ( Frankrijk ) zou hebben plaatsgevonden. Tekst buitenrand: O MARIE CONCUE SANS PECHE PRIEZ POUR NOUS Tekst binnenrand: QUI AVONS RECOURS A VOUS

Afbeeldingsresultaat voor O.L.V van de wonderdadige medaille

Keerzijde: Het linkse hart,met de doornenkroon omgeven is dit van Christus; het rechtse,met het zwaard doorboord,dat van Maria. Onder de twee harten de naam Vachette. Centraal de letter M met daarin een horizontale balk met kruis. De letter M, balk en een Latijns kruis opgevuld met arcering. Onder de M twee vlammende harten waarvan het rechter doorboord wordt met een zwaard en het linker met een doornenkroon omgeven. Boven de hartjes 2 horizontale lijntjes. Dit alles omgeven door twaalf 5-puntige sterren. In het midden, onder de harten een klaverblaadje.

Gedetermineerd door Pierre Mannaert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: