Bekkesnijder: Oord Namen 1712

Gevonden door Tom Daerden

Materiaal: koper

Diameter: ?

Gewicht: ?

Voorzijde: Gekroond vuurijzer omgeven door drie identieke wapenschildjes met het wapen van Brabant (leeuw). Tekst: MAX. EMANVEL D. G. S. R. I. ARC. EL. ET VIC (of variant). Voluit: Maximiliaan Emanuel Dei gratia sacri Romani imperii Archidapifer electus et vicarius, wat betekent: Maximiliaan Emanuel, grootmeester aan het hof van het heilige Roomse rijk, zowel elect als vicarius (de tekst gaat op de keerzijde verder).

Keerzijde: Gekroond Spaans wapenschild met meerdere kwartieren, het wapen doorbreekt de tekst aan de onderzijde, aan weerszijden van het wapen het jaartal 17 / 12. Tekst: V. B. B. L. L. ET G. DVX COM. P. R. F. H. N. &. (of variant). Voluit: Utriusque Bavariae, Brabantiae, Limburgi, Luxemburgi, et Gelriae dux, Comes Palatinatus Rheni, Flandriae, Hanoniae et Namurei, wat betekent: hertog van Beieren, Brabant, Limburg, Luxemburg en Gelderland, Graaf van Rijn Palts, Vlaanderen, Henegouwen en Namen.

Datum: 1712

Muntmeester: François Blommaerts ( 1711 – 1714 )

Muntteken: leeuwtje

Slagplaats: Namen

Maximiliaan II Emanuel van Beieren

Tongschraper, bekkesnijder of snorrebot

Referentie

Gedetermineerd door Tom Daerden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: